Janne Laine valittiin Ranuan kaivoskoordinaattoriksi

Janne Laine on valittu Ranuan kunnan kaivoskoordinaattoriksi. 52-vuotias rovaniemeläinen on viimeksi ollut töissä Sodankylän kunnan kaivoskoordinaattorina. Tämä työ on juuri päättynyt.

Laineella on monipuolisesti kokemusta kaivoshankkeista ja kaivosalalta. Hän on ollut muun muassa käynnistämässä uudelleen Pahtavaaran kultakaivosta Sodankylässä ja työnjohtajana Suurikuusikon kultakaivoksella Kittilässä. Ansioluettelossa aiempina työnantajia on muun muassa ScanMining, Agnico-Eagle ja Lappland GoldMiners.

– Aloitan työt Ranualla heti, kun tarvitaan. Tarkempi päivä on vielä sopimatta työnantajan kanssa.

Laine sanoo odottavansa innolla töitä Ranualla.

-Hienoa, että kunta on huolellisesti ja aikaisessa vaiheessa varautumassa kaivokseen. Hanke on suunniteltu mielestäni järkevästi, ja odotan että se toteutuisi.

Laine kertoo, että Ranua ei ole hänelle entuudestaan kovin tuttu.

– Olen joskus pitänyt Ranualla kielikursseja vuosituhannen vaihteessa, kun olin yrittäjänä yksityisessä kielikoulussa. Lasten kanssa olen käynyt ties kuinka monta kertaa eläinpuistossa.

Hankkeen rahoituspäätöstä odotetaan

Kaivoskoordinaattorin paikkaa haki kahdeksan henkilöä, joista kolmea haastateltiin. Valinnan teki kunnanjohtaja Tuomas Aikkila viranhaltijapäätöksellä.

Kaivoskoordinaattorin vuoden pituinen määräaikainen työsuhde alkaa, jos kunta saa rahoituksen Suhangon kaivoksen valmistaumishankkeeseen. Vuoden pituisen hankkeen rahoituspäätöksen odotetaan tulevan lähiaikoina Lapin liitolta.

Ranuan kunnan vetämällä hankkeella pyritään vastaamaan esimerkiksi siihen, miten palveluja ja työvoimaa olisi riittävästi saatavilla, mikäli kaivos päätetään rakentaa. Suhangon kaivoksen rakentamispäätöstä odotetaan mahdollisesta vuoden 2024 alkupuolella.

Janne Laine on viimeksi ollut kaivoskoordinaattorina Sodankylässä.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

“Suosta on moneksi” osa 1 - Mitä suobiomassa on?

Seuraava
Seuraava

Ranuan Hevospalvelut odottaa matkailun ennätystalvea