Tilalta.fi -lähiruokakaupan jakelu loppuu Ranualla

Lähiruoan nettikauppa Tilalta.fi:n noutopiste lopetetaan Ranualla. Tilalta.fi -verkkokaupasta tilattua ranualaista lähiruokaa on voinut noutaa leipomo-ravintola Kiireen Rajasta.

Kiireen Rajan yrittäjä Sauli Saarijärvi kertoo, että jakelu loppuu, koska kysyntää ei ole ollut riittävästi.

– Aloituksen jälkeen Ranualta oli mukana meidän lisäksi Keskitalon Ylämaankarja. Kun tilauksia ei välttämättä ole ollut kummaltakaan, ei ole paljoa järkeä jatkaa, Saarijärvi lisää.

Noutopiste loppuu tällä tietoa 31.12.2021. Viimeinen tilauksen noutopäivä on keskiviikkona 22.12.2021.

Keskitalon Ylämaankarjan yrittäjä Eija Nurmela sanoo, että tuotteille on kyllä kysyntää Ranualla, mutta ei verkkokaupan kautta.

– Ranualaiset eivät ilmeisesti koe omaksi ruoan ostamista verkkokaupasta. Tuotteita kyllä ostetaan suoraan tuottajilta, esimerkiksi meiltä lihaa ja Sakarilta rieskaa, mutta ei netistä.

Verkkokaupan näyttävä mainos Kiireen Rajan edustalla kuvattuna viime kesänä.

Alkoi hyvin, mutta sitten…

Nurmela kertoo, että verkkokauppa lähti hyvin liikkeelle viime talvena, mutta tilaukset tyrehtyivät kevättalven aikana. Syytä tyrehtymiselle yrittäjä ei osaa sanoa.

– Hinnastakaan se ei voi olla kiinni, sillä verkkokaupan kautta tuotteet maksavat yhtä paljon kuin suoraan tilalta ostettuna. Välikäsiä ei ole.

Nurmela toivoo, että lähiruoan verkkokaupan noutopisteen lopettaminen ei olisi lopullinen.

– Jos tapahtuu herääminen asian kanssa, tätä voidaan vielä jatkaa.

Vaikka Tilalta.fi -noutopiste näyttääkin loppuvan, molemmat paikalliset yritykset myyvät tuotteitaan suoraan muuta kautta. Keskitalon Ylämaankarja ottaa tilauksia sähköpostilla tai viesteillä, Kiireen Rajalta tilauksia voi tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai ravintolassa asioimalla.

Tilalta.fi -jakelu on toiminut noin vuoden verran. Se tuli Ranualle Mitä uutta –kasvua Ranuan yrittäjyyteen –hankkeen myötä.

Tilalta.fi verkkokauppa on perustettu Oulussa.

Teksti ja kuvat: Perttu Ruokangas

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Korona-aika lisäsi Ranuan Halpahallin myyntiä

Seuraava
Seuraava

Palkittu brittibloggaaja ihasteli Ranuaa: ”Täällä on aivan maagista”