Palkittu brittibloggaaja ihasteli Ranuaa: ”Täällä on aivan maagista”

Leveästi hymyilevä nainen poseeraa kuvaajalle Ranuanjärven rannalla. Hän heittelee lunta ilmaan ja viittoilee ihastellen luonnon valkoiseksi puuteroimia koivuja. Nainen on Steph Parker, matkabloggaaja, joka on kutsuttu Ranualle.

Holly Blackwood kuvaa lumella leikkivää Steph Parkeria.

Kutsujana on Tuomas Haapala, Arctic Guesthouse & Igloosin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Hänen työtään on saada matkailuyritykselle näkyvyyttä perinteisissä tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Tuomas sai työnantajansa viime syksynä talouslehtien jättiläiseen Forbesiin.

– Tätä on suunniteltu melkein kaksi vuotta. Laitoin silloin ensimmäisen kerran viestiä Stephille ja pyysin häntä Ranualle. Sitten tuli pandemia. Viime kuussa laitoin uudelleen viestiä ja sanoin, että nyt tänne on mahdollista matkustaa, Tuomas kertoo.

100 000 lukijan blogi

Steph Parker kirjoittaa työkseen Big Word Small Pockets -blogia, joka on erikoistunut pienellä rahalla matkustamiseen. Blogilla on noin 100 000 lukijaa kuukaudessa. Se valittiin Iso-Britannian parhaaksi matkablogiksi vuonna 2019. Instagramissa Stephillä on 47 000 seuraajaa.

Tuomaksen mukaan blogiteksti Ranuasta voi olla pitkäikäinen mainos.

– Kun somepostauksen elinikä on hyvin lyhyt, blogin elinkaari voi olla jopa 10 vuotta.

Tuomas on kuljettanut Stephiä ja hänen kuvaajana toimivaa ystäväänsä Holly Blackwoodia ympäri Ranuaa. Vierailun ohjelma on järjestetty yhteistyössä Ranuan Seudun Matkailu Oy:n ja Lapland Adventure & Hunting Oy:n kanssa . Vieraat ovat muun muassa käyneet eläinpuistossa, yöpyneet iglussa sekä ajaneet huskyillä ja poroilla. He pääsivät myös lumikenkäilemään ja pilkille.

Bloggaaja reissaa yleensä yksin ja ottaa kuvatkin itse. Ranualla mukana oli kuitenkin kuvaaja.

Huskyt, iglut ja sauna saavat kehuja

Steph kehuu vuolaasti Ranuaa.

– Täällä on aivan maagista, lumiset puut ovat niin kauniita! Olemme tykänneet kovasti! Parhaita kokemuksia ovat olleet huskyajelu, igluyöt ja sauna, bloggaaja hehkuttaa.

 Hän kertoo olevansa nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

– Suomessa moni asia on toisin kuin Iso-Britanniassa tai Etelä-Euroopassa.

 Vaikka Suomi on kallis maa, hän vakuuttaa, että täälläkin voi matkustaa edullisesti.

– Voi lentää halpalentoyhtiöllä ja yöpyä edullisissa Airbnb-kohteissa. Suomessakin voi tehdä paljon halvalla tai maksutta. Kun matkustaa pienellä rahalla, saa helpommin aitoja elämyksiä. Minulle on tärkeää tukea pieniä yrityksiä, koska ne ovat todella tärkeitä alalle.

Steph kehuu ranualaisten olevan todella ystävällisiä ja avuliaita.

 Revontulia hän ei valitettavasti nähnyt pohjoisen taivaalla.

– Minun pitää tulla uudestaan tänne! Ehkä kesällä, koska rakastan vaeltamista.

Pandemia katkaisi reissut

Steph aloitti blogin harrastuksena vuonna 2015 ja jo parin vuoden päästä siitä tuli hänen työnsä. Nainen on reissannut paljon eri puolilla maailmaa aina Afrikkaa, Lähi-Itää ja Etelä-Amerikkaa myöten. Yleensä hän matkustaa yksin. Pandemia kuitenkin pysäytti reissut.

– Syyskuusta lähtien on taas voinut matkustaa. Tuomas huomasi minun olevan taas matkalla ja laittoi Instagramissa viestiä.

Ranuan lisäksi Steph ja Holly viettivät pari päivää Helsingissä. Lisäksi he kävivät Joulupukin luona Rovaniemellä. Ranualla he viipyivät kolme yötä.

Paluumatka oli vuorossa varhain perjantaina. Somesisällön ja kokemusten lisäksi mukaan lähti Tuomaksen äidin kutomat villasukat ja lapaset.

Ranuan seikkailuista on raportoitu Instagramin storyissä, varsinainen blogi on luvassa kahden viikon kuluttua.

Somevaikuttajia on käynyt Ranualla ennenkin. Esimerkiksi australialais-amerikkalainen tubettaja Adrian Gee, oikealta nimeltään Adrian Gruszka kävi paikkakunnalla viime vuonna. Ranualla kuvatun videon voit katsoa täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=Aqq8geoGjIk

Steph julkaisee blogin Ranualta parin viikon kuluttua.

Teksti ja kuvat: Perttu Ruokangas

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Tilalta.fi -lähiruokakaupan jakelu loppuu Ranualla

Seuraava
Seuraava

Eija ja Teemu Nurmela valittiin vuoden maaseutuyrittäjiksi Ranualla