Suhangon kaivokselle haetaan viimeistä lupaa huhtikuussa

– Ranuan kunnan tuki Suhangon kaivokselle on selkeä ja vankkumaton, painotti kunnanjohtaja Tuomas Aikkila avatessaan Suhanko-yleisötilaisuuden 22.3. Ranualla.

Kunnan tahtotilaa ja sitä toteuttavia osaavaan työvoimaan, kaavoitukseen ja asumiseen varautumisen toimenpiteitä oli paikan päällä ja etänä kuuntelemassa runsaslukuinen joukko ranualaisia asukkaita ja yrittäjiä sekä sidosryhmien edustajia. Paikalla olivat myös kaivoshanketta valmistelevan kaivosyhtiö Suhanko Arctic Platinum Oy:n ja sen omistavan brittiläisen CD Capital Asset Management Ltd:n edustajat, jotka kertoivat kaivoksen valmistelutilanteesta ja vastasivat yleisön kysymyksiin.

” Kaivoksen eliniäksi on arvioitu

22 vuotta ja enemmänkin ”

Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila avasi tilaisuuden. Kuvassa kuulolla kaivosyhtiön ja sen omistajan edustajia.

Suhangon kaivoksen purkuputken ympäristövaikutusten arviointia koskevassa perustellussa päätelmässään Lapin ely-keskus on todennut hankkeen ympäristö-vaikutusten olevan siinä määrin vähäiset, ettei hankkeen toteuttamiselle olisi estettä.

Suhanko Arctic Platinum Oy:n projektipäällikkö Juha Rissanen kertoi kaivosyhtiön hakevan Pohjois-Suomen aluehallintokeskukselta luvan purkuputkelle ympäristö- ja vesitalousluvan hakemuksessa huhtikuussa. Muut luvat kaivoshankkeella jo on.

Kannattavuusselvityksiin perustuva päätös kaivosinvestoinnista on tarkoitus tehdä ensi vuonna. Päätöksen vaikuttaa muun muassa maailmantilanne.

– Kaivoksen eliniäksi on arvioitu 22 vuotta ja enemmänkin, Rissanen totesi.

Tilaisuudessa ei vielä saatu odotettua ilmoitusta kaivostien rakentamisesta. Luvat saaneen kaivostien rakentaminen on edelleen tavoitteena käynnistää jo alkukesästä, sillä rakentaminen vie kaksi kesää. Tien maksaisi kaivosyhtiö.

Suhanko-yleisötilaisuuden järjesti Suhangon kaivokseen valmistautuminen -selvityshanke yhteistyössä Ranuan kunnan ja Suhanko Arctic Platinum Oy:n kanssa. Vuoden 2023 kestävä hanke toteutetaan Lapin liiton AKKE-rahoituksella.

Projektipäällikkö Juha Rissanen kertoo hankkeen tilanteesta.
Edellinen
Edellinen

Rakennusyrittäjä ei stressaa: ”Jos hommia ei ole kuukauteen, sitten pilkitään tai metsästetään”

Seuraava
Seuraava

Arkkitehti Jari Hintsalalla on maine nopeana ammattilaisena: ”Tekemättömät työt rasittavat päätä ja sydäntä”