Ranuan kunnanjohtaja vieraillut jo 50 paikallisessa yrityksessä

Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila ja Business Ranuan tiimi ovat vierailleet 50 paikallisessa yrityksessä. Aikkila aloitti vierailut lokakuussa 2021, vajaa kuukausi sen jälkeen kun hän aloitti kunnanjohtajan virassa. Vierailulla on käyty niin yhden hengen yrityksissä kuin kymmeniä ihmisiä työllistävissä yhtöissäkin.

Aikkilan tavoitteena on vierailla kaikissa Ranualla toimivissa yrityksissä, jotka haluavat ottaa hänet vastaan.

Yritysten asiat ja elinvoima-asiat kiinnostavat minua. Haluan tietää, miten ranualaisilla yrityksillä menee ja kuulla, onko heillä toiveita kunnan suuntaan, Aikkila kertoo.

Business Ranua on kunnan elinkeinotiimi eli kunnan yrityksiä palveleva yksikkö. Yritysvierailuilla on mukana yleensä kaksi Business Ranuan työntekijää, joko kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö tai yritys- ja hankeasiantuntija Juha Kutuniva sekä viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas.

Tiedustelemme aina myös yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia. Meidän tiimimme Juha Kutunivalla on asiantuntemusta erilaisten tukien ja avustusten hakemiseen, Pöykkö lisää.

Rauta Netin kauppias Pertti Heikkinen isännöi yritysvierailua 26.1.2023. Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila ja yritys- ja hankeasiantuntija Juha Kutuniva tutustuvat rautakaupan valikoimiin.

Vierailuista on tehty julkaisut Business Ranuan Facebook- ja Instagram -tilille paria poikkeusta lukuun ottamatta. Näin on tehty yrittäjien toiveesta. Lisäksi suurimmasta osasta yrityksestä on julkaistu artikkelit Business Ranuan verkkosivuilla.

Some- ja verkkojulkaisujen tarkoitus on tarjota näkyvyyttä ranualaisille yrityksille. Julkaisujen myötä moni paikallinen ja mökkiläinen on yllättynyt siitä, kuinka monipuolinen Ranuan yritystarjonta on.

Yritysvierailut kunnanjohtajan johdolla jatkuvat. Vierailuja on noin 10-11 per vuosi.

Yritysten toimipaikkoja Ranualla oli viime syksynä 279, joten vierailukohteita riittää vielä pitkäksi aikaa, Aikkila päättää.

Ranua sai uuden elinkeino-ohjelman vuoden 2023 alussa. Voit lukea ohjelmasta lisää täältä.

Yritysvierailut eivät ole virallisia tai totisia tilaisuuksia. Arctic Guesthouse & Igloosilla vierailtiin 17.2.2022. Paikkoja esitteli yrittäjä Auvo Leppänen.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Fysioterapeutti Jaska Ilvesluoto on kävelevä Ranuan sukukirja

Seuraava
Seuraava

Hillamarkkinoille odotetaan viime vuotista enemmän väkeä