Hillamarkkinoille odotetaan viime vuotista enemmän väkeä

Ranuan Hillamarkkinat järjestetään 5.-6.8.2023 Peuransarven ympäristössä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yhteensä 10 000 kävijää. Tavoite on sama kuin viime vuonna, mutta viime kerralla sade verotti kävijöitä.

Odotus on se, että saadaan isommat markkinat kuin viime vuonna sekä myyjien että kävijöiden osalta. Toripaikkoja on jo varattu, mutta moni myyjä jättää varauksen viime tippaan, hillamarkkinapäällikkö Keijo Ruonala Ranuan Lions Clubista sanoo.

Toripaikkoja voi varata Hillamarkkinoiden verkkosivuilta.

Markkinoilla on tällä kertaa sekä uutta että perinteistä ohjelmaa.

Lauantaina meillä on yhteislaulutuokio, jonka vetää Trio Nocturne -yhtye. Yhteislaulu on uutta Hillamarkkinoilla. Musiikki kuuluu markkinoille muodossa tai toisessa, Ruonala kertoo.

Mikko Alatalo Hillamarkkinoilla vuonna 2017. Kuva: Tuomo Kiminki

Imitaattori ja voimamiehiä

Pitkästä aikaa Hillamarkkinoilla nähdään ja kuullaan imitaattoria, kun Imituaattori Antti Karjalainen tulee naurattamaan markkinakansaa Savosta.

Viime vuonna suuren suosion saaneet voimamiehet mittelevät myös tällä kertaa Peuransarven ympäristössä lauantaina. Kyseessä on Peräpohjolan Vahvin Mies -kisa.

Kaksi voimailuosuutta näytetään lavalla. Viimeksi nähtiin ihan helkutin riskejä miehiä ja varmasti sellaisia nähdään nytkin, hillamarkkinapäällikkö lupaa.

Taikuuttakin on ilmassa, kun mestaritaikuri Tapio Salomaa esiintyy. Taikatemppujen lisäksi hän loihtii ilmapalloista hahmoja lapsille. Muutakin ohjelmaa lapsille on luvassa, mutta siitä kerrotaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtumaan on kutsuttu Lapin Mobilistit vanhoilla autoilla lauantaiksi. Ranuan Masinistit ovat perinteiseen tapaan mukana ja he tekevät esimerkiksi päreitä ja heinäseipäitä vanhoilla maamoottoreilla ja muilla vastaavilla koneilla. Perinteitä edustaa myös puutavaran lastauskilpailu.

Markkinoilla valitaan tänäkin vuonna Hillatyttö ja Hillatohtori.

Tapahtuman juontaa Tapio Jokela.

Riina Piittisjärvi valittiin Hillatytöksi viime vuonna.

Kunta arpoo mökkitontin

Ranuan kunta on jälleen mukana Hillamarkkinoilla. Kunnan osastolla voi osallistua mökkitontin arvontaan ja tavata kunnan väkeä. Mökkitonttiarvonta oli ensimmäisen kerran viime vuonna.

Oheistapahtumia on muun muassa Hillarieha Peuransarvessa, Hillamaastot Oravissa sekä saappaanheitto urheilukentällä.

Oheistapahtumia voisi tulla lisääkin. Kaikki, mikä liikuttaa ihmisiä viikonlopun ajan perjantaista sunnuntaihin on hyvä juttu, Ruonala lisää.

Eikä pidä unohtaa hillaa. Sitä on tietysti myynnissä tälläkin kertaa, vaikka sadosta ei ole vielä mitään takeita.

Sato näyttää nyt tosi pahalta, kun hilla on kukalla ja tulee kauheat hallat. Sato on vielä täysi arvoitus. Sen voin luvata, että hillaa on silti ostettavana Hillamarkkinoilla. Joskus sitä on ollut hyvin vähän ja hintakin on ollut sen mukainen. Aina on mennyt kaikki hilla kaupaksi Hillamarkkinoilla, Keijo Ruonala sanoo.

Hillamarkkinapäällikkö Keijo Ruonala ja vielä hiljainen Peuran ympäristö.

Ensimmäiset Hillamarkkinat 49 vuotta sitten

Ensimmäisistä Hillamarkkinoista tulee kuluneeksi tänä vuonna 49 vuotta.

Hillamarkkinat järjestää Ranuan Lions Club. Ranuan toiseksi suurimman tapahtuman järjestämiseen osallistuu noin 30-50 talkoolaista.

Ranualainen Santeri Ahola punnersi voimamiesten kisassa vuoden 2022 Hillamarkkinoilla.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Ranuan kunnanjohtaja vieraillut jo 50 paikallisessa yrityksessä

Seuraava
Seuraava

Ranuan taksit ovat pärjänneet yhteistyöllä – koulukyydit ovat elintärkeitä