Ranua sai rahoituksen Suhankoon valmistautumishankkeelle

Lapin liitto on myöntänyt rahoituksen Ranuan kunnan hankkeelle, jolla valmistaudutaan Suhangon kaivoksen avaamiseen.

Suhangon kaivokseen valmistautuminen -selvityshankkeen kustannusarvio on 92 049 euroa, josta 80 prosenttia eli 73 639 euroa on Lapin liiton myöntämää tukea. Kunnan maksuosuus on 13 808 euroa ja yritysten 4 602 euroa. Rahoitus myönnetään Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta.

Hankkeen pituus on yksi vuosi ja se alkaa 1.1.2023.

Selvityshankkeella Ranuan kunta valmistautuu Suhangon kaivoksen tuomaan positiiviseen muutostilanteeseen ennakoimalla ja selvittämällä palvelutarpeita sekä tekemällä muutosta tukevaa viestintää. Hankkeeseen on valittu töihin kaivoskoordinaattoriksi Janne Laine, jonka työsuhde kestää hankkeen ajan.

– Myönteinen rahoituspäätös on kyllä mahtava joululahja Ranualle ja ranualaisille. Käärimme hihat heti ja tarkoitus on päästä hankkeessa vauhtiin nopeasti. Meillä on vuoden kuluttua jämerät suunnitelmat kaivoksen tuloa varten, kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö Ranuan kunnasta sanoo.

Suhanko Arctic Platinum Oy aikoo tehdä päätöksen kaivoksen rakentamisesta vuonna 2024. Tällä hetkellä yhtiö tekee muun muassa kannattavuusselvitystä. Kaivoksen purkuputken ympäristövaikutusten arviointi on saatu päätökseen viime viikolla.

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

“Suosta on moneksi” osa 3 Mitä lainsäädäntö sanoo suobiomassojen käytöstä?

Seuraava
Seuraava

Lapin ely-keskus: Suhangon purkuputken ympäristövaikutukset vähäisiä