Grilliyrittäjä haluaa lisää eloa Hillatorille – vuokrasi keltaisen kioskin

Ranuan Keskusgrillin yrittäjä Heikki "Heka" Kuusela haluaa elävöittää Ranuan Hillatoria. Kuuselan yritys Leonfi Oy on vuokrannut grillin vieressä sijaitsevan Hillatorin keltaisen kioskirakennuksen Ranuan kunnalta. Joulukuussa 2023 solmittu vuokrasopimus on voimassa vuoden 2027 loppuun saakka. Kuusela nimittää rakennusta työnimellä Café Hilla.

Viime vuodet kioskirakennus on ollut vähäisellä käytöllä. Edellinen yrittäjä Sara Thaveeprayoon lopetti katuruokakioskinsa kesän 2021 lopussa.

Kioskista aletaan myydä kesän korvalla kahvilavirvokkeita sekä mahdollisesti viiniä ja olutta. Kioskille tulee myös terassi jossakin muodossa. Koko kesän ajan auki olevaa torikahvilaa ei Ranualla ole aiemmin ollut.

Yrittäjällä on kovat odotukset viereen valmistuvan uuden S-marketin myötä. Uuden kaupan pysäköintialue tulee torin viereen eli käytännössä aivan lähelle grilliä ja kioskia. Se tarkoittaa isoja asiakasvirtoja aikaisempaa lähemmäksi.

Keltainen kioski seisoo Hillatorin laidalla, naapurissa ovat Keskusgrilli ja uusi S-market.

Haaveissa joulutori ja glögit

Kesästä tulee Café Hillan kuumin sesonki, kun paikkakuntalaisten lisäksi Hillatorilla pyörii paljon mökkiläisiä ja matkailijoita. Seuraavaksi talveksikin miehellä on jo ideoita.

Olisi mahtava saada Hillatorille joulutori, jossa voisi nauttia glögit.

Hillatorin toripäällikkö, Business Ranuan yritys- ja hankeasiantuntija Juha Kutuniva toivottaa kioskirakennuksen uuden vuokralaisen lämpimästi tervetulleeksi Hillatorille.

Hienoa saada idearikas ja kokenut yrittäjä mukaan Hillatorin kehittämiseen. Torin kesän suunnittelu alkaa jo helmikuussa. Joulutoriakin voisimme marras-joulukuussa kokeilla, Kutuniva innostuu.

Heikki Kuusela aloitti grilliyrittäjänä syksyllä 2022. Lue Heikin tarina täältä.

Heikki Kuuselalla on kovat odotukset etenkin kesän suhteen.

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Blogi: 5 asiaa, jotka olen oppinut Ranuan elinkeinoelämästä

Seuraava
Seuraava

Ranuan kunta toivoo kaivoksen tuovan asukkaita etenkin Oulusta