Blogi: Yksi tuensaajista voit olla sinä

Hyvin usein kuulen sanottavan, kuinka yritystukien hakeminen on hankalaa ja byrokraattista. Se on ikävä kyllä hyvin yleinen käsitys ja kun se toistuu ja kertautuu, siitä voi tulla yleinen uskomus. Mutta hyvä yrittäjä ja yrittäjyyttä suunnitteleva, kaikkea ei kannata uskoa.   

Euroopan unionin tukien myöntämisen prosessi perustuu lakeihin, asetuksiin,  kehittämisohjelmiin ja valintakriteereihin. Ja sehän on vain hyvä. Tukia ei myönnetä mielivaltaisesti ”pärstäkertoimella”, vaan pelisäännöt ovat kaikille samat.

Tuet tulee hakea sähköisten asiointipalveluiden kautta, jolloin sähköisten tekstilaatikoiden täyttämisen lisäksi hakemukseen tulee liittää asiakirjoja. No, sehän saattaa nyt kuulostaa siltä hankalalta ja byrokraattiselta, mutta itse asiassa, kun torjut kuulopuheet ja rohkeasti kirjaudut järjestelmään sisään, palvelu osoittautuukin yksinkertaiseksi ja ystävälliseksi ohjeistaen hakijaa joka kohdassa.

Eikä tässä vielä kaikki. Sinun ei tarvitse yksin edes kirjautua järjestelmään, hakemuksen täyttämisestä puhumattakaan. Business Ranua auttaa, kun sinulla on tarpeita yrityksesi kehittämiseen tai investointeihin. Ota silloin minuun yhteyttä, tavataan livenä tai etänä ja katsotaan tarpeidesi mukainen rahoituskanava. Tarvittaessa sovimme rahoittajan kanssa yhteisen palaverin. Rahoittajan on kuitenkin aina hyvä tietää etukäteen mitä tuleman pitää, joten ensimmäinen kotitehtäväsi tapaamisemme jälkeen on ottaa yhteyttä rahoittajaan. Sen jälkeen alamme yhdessä tekemään hakemusta.  

Ja lopuksi: EU-rahoitusta on nyt tarjolla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja kaikki se tulee menemään. Yksi tuensaajista voit olla sinä.

Kirjoittaja on Business Ranuan yritys- ja hankeasiantuntija, joka on arkisin ranualaisten renki ja viikonloppuisin mökillä muuten vaan renki.

040 664 3113

juha.kutuniva@ranua.fi

Edellinen
Edellinen

Ville Hanhisuanto on Ranuan vuoden 2023 yrittäjä

Seuraava
Seuraava

”Odotukset kaivosta kohtaan ovat korkeammalla kuin koskaan”