Blogi: 5 vinkkiä digimarkkinointiin

Yrittäjien, jotka haluavat menestyä digitaalisessa maailmassa, on tärkeää ymmärtää digitaalisen markkinoinnin perusteet ja hyödyntää niitä tehokkaasti. Tässä blogissa käsittelemme, mitä digitaalinen markkinointi tarkoittaa ja miten se voi auttaa Ranuan yrityksiä saavuttamaan asiakkaansa verkossa.

1. Verkkosivut: Digitaalisen läsnäolon perusta

Verkkosivut ovat yrityksesi digitaalinen käyntikortti. Ne toimivat ensivaikutelman luojana ja tarjoavat asiakkaille tietoa palveluistasi ja tuotteistasi. Ranualaisille yrittäjille suosittelemme panostamaan laadukkaisiin verkkosivuihin, jotka ovat helppokäyttöisiä ja mobiiliystävällisiä. Muista myös huolehtia verkkosivujen hakukoneoptimoinnista, jotta yrityksesi löytyy helposti Googlen hakutuloksista. Tällä hetkellä Ranuan aktiivisista yrityksistä vain 23 prosentilla on minkäänlaisia verkkosivuja.

2. Sosiaalinen media: Tavoita asiakkaasi siellä, missä he ovat

Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja asiakassuhteiden rakentamiseen. Kannattaa tutkia huolella eri some-kanavia, kuten Facebookia, Instagramia ja LinkedIniä. Valitse kanavat huolellisesti sen mukaan, missä potentiaaliset asiakkaasi viettävät aikaa. Muista myös seurata ja analysoida some-tilisi suorituskykyä. Tällä hetkellä 13 prosenttia ranualaisista yrityksistä löytyy esimerkiksi Facebookista, LinkedInistä tai Youtubesta.

3. Sähköpostimarkkinointi: Suora yhteys asiakkaisiin

Sähköpostimarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa asiakkaat suoraan. Kerää sähköpostilistoja tarjoamalla esimerkiksi uutiskirjeen tilausmahdollisuus verkkosivuillasi. Muista kuitenkin hankkia selkeä suostumus ennen kuin lähetät mainosviestejä. Laadukkaat sisällöt ja personoidut viestit ovat avainasemassa. Huolehdi, että verkkosivusi ovat kunnossa ennen kuin lähdet sähköpostimarkkinointiin.

4. Hakusanamainonta: Näy hakutuloksissa

Hakusanamainonta eli Google-mainonta auttaa yritystäsi näkymään hakutuloksissa. Valitse relevantit hakusanat ja aseta budjetti mainontaan. Tämä on erityisen tärkeää, jos yritykselläsi on verkkokauppa, joka on osa kasvustrategiaa.

5. Video: Hyödynnä liikkuvaa kuvaa

Video on tehokas tapa viestiä ja markkinoida tuotteita ja palveluita. Luo laadukasta sisältöä ja jaa se YouTube-kanavallasi ja sosiaalisen median kanavissasi. Muista myös optimoida videot hakukoneystävällisiksi.

Yhteenveto

Digitaalinen markkinointi tarjoaa Ranuan yrittäjille mahdollisuuden tavoittaa asiakkaansa verkossa. Panosta verkkosivuihin, sosiaaliseen mediaan, sähköpostimarkkinointiin, hakusanamainontaan ja videoihin. Näin voit kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä ja saavuttaa uusia asiakkaita digitaalisessa ympäristössä.

Mietityttääkö miten päästä alkuun tai parantaa tuloksia? Business Ranualta löytyy kovaa osaamista digitaaliseen markkinointiin ja viestintää. Ota rohkeasti yhteyttä minuun eli kehittämispäällikkö Mikko Pöykköön verkkosivuihin, verkkokauppaan ja online-mainontaan liittyvissä asioissa. Sosiaalisen median koukeroissa sinua auttaa viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas. Onnea matkaan, ranualaiset yrittäjät! 

Edellinen
Edellinen

Nyt se on päätetty – Ranualle rakennetaan biokaasulaitos

Seuraava
Seuraava

14-vuotias Mandi Koskela on Vuoden 4H-yrittäjä