Arja Kallioranta antaa energiahoitoja ja taideterapiaa

Arja Kallioranta toimii alalla, jolla ei ole kilpailua Ranualla. Hän antaa energiahoitoja.

– Energiahoidoilla vaikutetaan tahdosta riippumattomaan hermostoon. Hoitoon ei tarvitse uskoa, tämä ei ole uskomushoitoa, Arja Kallioranta kertoo.

Hän lisää, että energiahoidon tarkoitus on avata tai puhdistaa kehon energiakierto.

– Kaikki sairaudet voidaan johtaa johonkin energeettiseen tukokseen. Energiahoito purkaa kroonista stressitilaa sekä vahvistaa kehoa lisäämällä energiaa. Energiahoidoilla voidaan hoitaa kehon asentovirheitä, kiputiloja, allergioita ja tunnepuolen tiloja kuten muun muassa traumaattiset muistot ja tunnelukot. 

Arja antaa lähihoitoja omakotitalonsa yhteydessä olevassa hoitotilassa tai kotikäynnillä asiakkaan luona. Hän kertoo, että hoidot eivät kuitenkaan välttämättä tarvitse lähikontaktia. Hän kertoo hoitaneensa asiakkaita, jotka ovat jopa Yhdysvalloissa asti.

Arja Kallioranta esittelee taideterapiassa syntyneitä kuvioita.

Kaukohoitoja Yhdysvaltoihin

Kaukohoidossa asiakas on kotonaan ja energiahoitaja tekee hoidon kotonaan. Video- tai puhelinyhteyttä ei tarvita hoidon aikana.

– Kun sovittu hoitoaika koittaa, asiakas menee kotonaan pötköttämään ja aloitan. Kun hoito on ohi, laitan viestin tai soitamme.

Yrittäjän antamista hoidoista suurin osa on juuri kaukohoitoja.

Hän ymmärtää, että kaukohoidot voivat kuulostaa monista uskomattomalta.

– En osaa selittää tätä. Jos perehtyy kvanttifysiikkaan, se selittää osan. Kaikki on energiaa.

Energiahoidolla autetaan kehoa korjaamaan itse itseään. Hoito menee aina sinne, mihin keho sitä kullakin hetkellä eniten tarvitsee.

Arja antaa energiahoitoja kotonaan.

Energia virtaa käsissä

Arja Kallioranta kertoo huomanneensa jo ennen kouluttautumistaan, että hänen käsissään virtaa energiaa.

– Ehkä siitä hoksasin. Olin ensin itse energiahoidossa ja aloin kiinnostua kouluttautumaan energiahoitajaksi.

Hän kävi koulutuksen kolme tasoa 1,5 vuodessa.

– Monet menevät vähän hitaammin, yleensä parissa vuodessa.

Yrittäjänä hän aloitti ensimmäisen kerran jo vuoden 2017 alusta, mutta yrittämiseen tuli tauko ulkomaille muuton takia. Aviomies Pentti Kallioranta oli Kyproksella turistipappina.

Voimaksi Sydänmaa syntyi

Kotimaahan palaamisen jälkeen Arja Kallioranta aloitti jälleen yrittäjänä marraskuussa 2021. Täyspäiväisesti yritystoiminta käynnistyi kesäkuun alussa. Yritys on nimeltään Voimaksi Sydänmaa. Yrityksen nimi sai alkunsa viime syksynä yrittäjyysprojektissa.

– Toinen vetäjä Earthbeat-yrityksen yrittäjyysprojektista ehdotti Sydänmaa-nimeä. Hänen mielestä se kertoo asumisestani, työstäni ja juurtumisestani tänne kauas pohjoiseen, sydänmaalle. Lisäksi teen työtä vahvasti sydämelläni ja sitä ravitsee ympärillä oleva luonto, tämä syrjäinen maa, sydänmaa. Pelkkä Sydänmaa ei kelvannut yritysnimeksi, koska se on jo käytössä toisella yrityksellä. Keksin itse eteen Voimaksi, joka kertoo mitä tässä tavoitellaan, yrittäjä kertoo.

Voimaksi Sydänmaa tarjoaa myös taideterapiaa.

– Taideterapiassa käsitellään asioita maalaten, muotopiirustusta tai savitöitä tehden.

Arja on opiskellut LogoArt -taideterapiaa ja valmistunut taideterapiaohjaajaksi vuonna 2012.

Taideterapiassa maalataan vesiväreillä kastellulle paperille.

Taideterapiaa vammaisille ja vanhuksille

– Kun valmistuin, vedin kansalaisopistossa taideterapiaa kehitysvammaisille ja vanhuksille. Kehitysvammaiset ovat kiitollisia osallistujia, koska he tekevät mielellään. Vaikka vanhus on ihan dementoitunut, hän voi alkaa maalata. Melkein sokea mummo halusi kerran maalata. Tytär oli onnellinen, kun isä kirjoitti nimensä pitkästä aikaa, Arja Kallioranta muistelee.

Hän on vetänyt muutaman kerran kehitysvammaisten taidekursseja Reisjärvellä. Useampi vuosi sitten hän veti taideterapeuttista työskentelyä yrittäjäkurssilla Ranualla.

Energiahoitojen ja taideterapian lisäksi hän harjoittelee eläinten kanssa kommunikointia.

Tarkoitus on ottaa yhteys esimerkiksi koiraan, kissaan tai mihin tahansa eläimeen, jos askarruttaa, onko sillä kaikki hyvin tai haluaa viestin eläimeltä omistajalle ja päinvastoin. Menetelmällä voi esimerkiksi auttaa löytämään kadonneen lemmikin tai puuttua eläimen käytöshäiriöihin.

– Mitään diagnooseja en saa tehdä. Tästä kannattaa kysyä, jos kiinnostaa. Eläinkommunikointi tulee yritykseni palvelutarjontaan lokakuun alusta.

Ensimmäiseltä ammatiltaan Arja Kallioranta on optikko. Sen jälkeen hän on opiskellut sosionomiksi, sitten taideterapiaohjaajaksi, lopulta energiahoitajaksi ja kohta hän valmistuu myös eläinkommunikoijaksi.

Arja Kalliorannalta voi varata aikoja joko nettisivuilta tai laittamalla tekstiviestin, sillä hoitojen vuoksi hän ei välttämättä voi vastata puhelimeen. Verkkosivuilta voi tilata myös ravintolisiä.

Arja Kallioranta suoritti kolme tasoa energiahoitokoulutusta 1,5 vuodessa.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Ranua valmistautuu kaivoksen avaamiseen

Seuraava
Seuraava

Ranuan ainoa kukkakauppias myy myös majoitusta ja tarjoaa ohjelmapalveluja