Yrittäjä voi saada jopa 50 tuntia maksutonta valmennusta – Business personal trainer on tarkoitettu uusille yrittäjille

Ranualaisille ja muille lappilaisille yrittäjille on tarjolla maksutonta valmennusta. Business personal trainer -palvelu on tarkoitettu uusille yrittäjille, starttirahayrittäjille sekä kahden vuoden sisällä päätoimisen yrittäjyyden aloittaneille yrittäjille.

- Yrittäjä voi saada palvelua enintään 50 tuntia vuoden aikana, kertoo asiantuntija Katri Smeds kasvu- ja alkavan yrityksen palveluista Lapin TE-toimistosta.

Palvelu räätälöidään asiakkaan tarpeeseen.

- Moni kaipaa markkinointiin apua. Myös esimerkiksi yritysmuodon vaihtaminen toiminimestä osakeyhtiöön on asia, johon kaivataan tukea. Palvelun kautta voi saada rinnalla kulkijaksi asiantuntijan, joka auttaa yrityksen solmukohdissa, Smeds lisää. 

Valitse oma valmentajasi 

Business personal trainer -palvelu on alkanut 1.7.2021 ja se päättyy näillä näkymin ensi kesänä, mutta optiokausi on mahdollinen. Lapin TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille järjestämässä palvelussa varsinaista valmennusta antavat ulkopuolisten palveluntuottajien valmentajat.

- Valmennusta tarjoavat yritykset on valittu kilpailutuksen kautta, Smeds sanoo.

Yrittäjä voi valita sparraajakseen jonkun heistä: Jari Kunnari (Sohova Oy) Heidi Alariesto (Cambio Solutions Ky) Markku Jääskeläinen (Pro Manager Oy) Simo Alaruikka (Cambio Solutions Ky) Juho Ikonen (Sohova Oy) ja Merja Koistinen (Pro Manager Oy).

Yksilövalmennusten lisäksi myös pienryhmävalmennukset ovat mahdollisia esimerkiksi usealle yrittäjälle, joilla on samanlainen tai samankaltainen ongelma. 

Lähes sata yrittäjää mukana

Palveluun ilmoittaudutaan netissä ja aloittamisen ajankohta sovitaan erikseen jokaisen asiakkaan kanssa.

- Tarkistamme, että hakija on oikeutettu palveluun ja ilmoitamme palveluntuottajalle. He lupaavat olla mahdollisimman pian yhteydessä yrittäjään ja sopivat ensimmäisen tapaamisen.

Runsaassa kahdessa kuukaudessa vajaat sata lappilaista yrittäjää on ilmoittautunut palveluun. Ranualla heitä on useita. Yksi heistä on Susimaa-yritys. Yrityksen valmentajana on Jari Kunnari.

- On aina hyvä saada ulkopuolista näkemystä omaan yritykseen ja palveluihin, Susimaan yrittäjä Valio Susisydän kertoo.

Yrittäjä Valio Susisydän (oikealla) rapsuttaa koirasusia. Vieressä valmentaja Jari Kunnari.

Teksti: Perttu Ruokangas

Kuva: Mikko Pöykkö

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Sirkku Kianto on valittu elinkeinokoordinaattoriksi

Seuraava
Seuraava

Itävallasta Ranualle muuttanut Alexandra Paulomo odottaa turisteja Keski-Euroopasta Saariharjun metsään