Yli 120 Ranuan koululaista pääsee Yrityskylään

Aiempaa useampi Ranuan koululainen pääsee tutustumaan talouteen, työelämään ja yrittäjyyteen, kun Yrityskylä laajenee Lappiin. Nuoret saavat esimerkiksi lisää tietoa taloudesta ja yrittäjyydestä sekä mahdollisuuden kokeilla käytännössä erilaisia työelämän tehtäviä oikean yrityksen kaltaisessa oppimisympäristössä.

- Talous ja Nuoret TATin ja Yrityskylän tärkein tavoite on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi innokkuutta omaan tulevaan työelämään ja oman talouden hallintaan sekä valmiutta toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Itsekin olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, ja tiedän, kuinka tärkeää kunnalle ja asuinalueelle on, että lapset innostuvat työelämästä ja mahdollisesti jäisivät tai palaisivat töihin omalle paikkakunnalleen. Haluamme näyttää nuorille, että pienelläkin paikkakunnalla voi tehdä isompaakin bisnestä, aluekoordinaattori Reetta Pirneskoski Lapin Yrityskylästä kertoo.

Lapin Yrityskylässä on mukana Ranualta 64 yhdeksäsluokkalaista. Lisäksi Ranuan 66 kuutosluokkaista ovat mukana Oulun Yrityskylässä.

Esimerkiksi yhdeksäsluokkalaisten Yrityskylä-lukuvuosi huipentuu elämykselliseen päivään Rovaniemellä Lapin Yrityskylässä ensi helmikuussa. Tuolloin kaikki pääsevät pelaamaan Yrityskylä-peliä, jossa oppilaat pääsevät johtamaan aitoa yritystä kansainvälisillä markkinoilla.

Opettajien ilmoittautuminen Yrityskylään alkoi 23. elokuuta.

Myös ranualaiset yritykset voivat alkaa kumppaneiksi

Lapin Yrityskylän toimintaan osallistuvat ensimmäisen lukuvuoden aikana oppilaita Ranuan lisäksi Kemistä, Kemijärveltä, Kittilästä, Pellosta, Posiolta, Rovaniemeltä, Sallasta, Simosta, Torniosta ja Ylitorniolta.

Yrityskylä Lapin ensimmäiset yhteistyökumppanit ovat Lappset Group Oy, Metsä Group ja kaikki Lapin alueen Osuuspankit. Lisääkin yrityksiä voi tulla mukaan, esimerkiksi Ranualta.

- Teemme mielellämme yhteistyötä toiminnastamme kiinnostuneiden yritysten kanssa. On tärkeää, että kumppanuusyritykset haluavat mahdollistaa tällaista toimintaa, joka tukee nuorten työelämä-, talous- ja yrittäjyystaitojen kehittymistä, Pirneskoski sanoo.

Kumppaneiksi haluavien yritysten kannattaa laittaa sähköpostia Jari Maijaselle jari.maijanen@tat.fi

Lisätietoa Lapin Yrityskylästä:

Uusi TAT Yrityskylä Lappi avataan joulukuussa Rovaniemelle - Yrityskylä (yrityskyla.fi)

Lapin Yrityskylässä on mukana Ranualta 64 yhdeksäsluokkalaista. Lisäksi Ranuan 66 kuutosluokkaista ovat mukana Oulun Yrityskylässä. Kuva: Iiro Rautiainen

Teksti: Perttu Ruokangas

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Torikausi huipentuu Elonkorjuutoriin Ranualla

Seuraava
Seuraava

Marjatohtori: Nyt on mustikan ja puolukan aika