Syödäänkö Simojärven kalaa pian Japanissa? Ranualainen kala kiinnostaa myös Brysselissä

Ranualainen kala herättää kiinnostusta ulkomailla. Kalastaja Petri Manninen Ranuan Kalajalosteesta kertoo, että Simojärven kalaa on kysytty Japaniin ja Brysseliin.

Joulukuussa Manninen esittelee tuotteitaan Rovaniemellä neljälle japanilaisille yrityksille, jotka ovat mahdollisia ostajia.

– Muutama viikko sitten japanilaiset kyselivät tuotteista, firmasta jne. Annoin tietoa ja lähetin kuvia aurinkosähköllä toimivasta kalastusaluksesta ja maisemista, missä kalastetaan sekä saamistamme diplomeista. Nyt he haluavat tavata. Saa nähdä, syödäänkö Japanissa kohta Simojärven kalaa, Manninen kertoo.

Japanilaisten tapaamista ovat olleet järjestämässä Japanin suurlähetystö ja Business Finland.

Kahdeksan kuhaverkon saalis Simojärveltä.

Vientiä Keski-Eurooppaan?

Joulukuussa Ranuan Kalajaloste on esillä myös Keski-Euroopassa. Kyseessä on Brysselissä järjestettävä kutsuvierastilaisuus, jonne on kutsuttu noin 70 vierasta. Treasures from the Nature -tapahtumaan on pyydetty kymmenkunta eri yritystä esittelemään esimerkiksi poro-, marja- ja kalatuotteita. Manninen kertoo, että heidän yrityksensä on ainoa kalayritys kyseisessä tilaisuudessa.

– Tämä on mahtava huomionosoitus yritystämme ja perinteisesti valmistettuja kalajalosteitamme kohtaan. Toivomme, että tilaisuus johtaa tulevaisuudessa kalajalosteiden vientiin Keski-Eurooppaan.

Manninen ei itse pääse joulusesongin kiireiden vuoksi Brysseliin, mutta lähettää tilaisuuteen yrityksensä tuotteet hyvin tuntevan myyntiedustajan.

Manninen on ollut aiemminkin Keski-Euroopassa markkinoimassa tuotteitaan.

Mannisen kalanjalostamo tuhoutui tulipalossa heinäkuussa. Hän rakentaa parhaillaan uutta jalostamoa Simojärvellä ja pian on valmista.

Petri Manninen Saksan Kasselin joulumarkkinoilla marraskuussa 2011.

Teksti: Perttu Ruokangas
Kuvat: Petri Manninen

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Suhangon kaivoshankkeen omistajat kävivät Ranualla: ”Olemme vakuuttuneita siitä, että päästään tuotantoon”

Seuraava
Seuraava

Ranualta lähtee kännykän suojia ympäri maata – Suojaapuhelin Oy:n liikevaihto lähes 500 000 euroa