Ranuan uusi S-market aukesi – kauppaan tulossa lisää työpaikkoja

Ranuan uusi S-market avattiin torstaina 30. toukokuuta. Ensimmäiset olivat odottamassa ovien takana jo yli tuntia ennen virallista avausta. Kello kymmeneen mennessä molemmille oville oli kertynyt jo aika pitkät jonot.

Myymäläpäällikkö Topias Sarajärvi toivotti asiakkaat tervetulleiksi ja avajaisnauhan leikkasivat Martti ja Pauliina Uusinarkaus.

Uudessa S-marketissa on myyntipinta-alaa noin 20 prosenttia enemmän kuin vanhassa. Kylmäkalusteita on aiempaa enemmän ja niissä on ovi, jotta energiaa menisi vähemmän hukkaan. Säästöä tuo myös kaupan lämmitysmuoto, maalämpö.

Uusi paistopiste on kooltaan lähes kolminkertainen vanhaan verrattuna. Myynnissä on yhteensä lähes 13 000 tuotetta, mikä 2800 tuotetta enemmän kuin edellisessä kaupassa. Kaupan aukioloaikaa on jatkettu kello 22 saakka, mikä on tunnin aiempaa pidempään.

Ranualla uutta ovat pikakassat, joissa asiakas voi itse maksaa ostoksensa ilman ihmiskassaa.

Uuden kaupan ensimmäisiä asiakkaita.

Kovat myyntitavoitteet

Osuuskauppa Arina on asettanut Ranuan kaupalle kovat myyntitavoitteet, joita ryhmäpäällikkö Matti Puranen ei kuitenkaan paljasta.

– Myynnillä on reilut kasvutavoitteet. Meidän on tarkoitus palkata kolme vakituista työntekijää lisää. Lomien jälkeen vakituisia on töissä 17 tai 18. Lisäksi meillä on tietysti kesätyöntekijöitä ja kausityöntekijöitä, Puranen kertoo.

Avajaisissa oli mukana myös Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso. Hän kehui Ranuan kuntaa.

– Yhteistyö toimi meillä hyvin ja haimme yhdessä ratkaisuja, ei ongelmia, Polso kiitteli.

Marketin lisäksi saman katon alla ovat Alko, kirjaston palautusautomaatti ja pakettipisteitä.

Jonoa kertyi molemmille oville.

Vanhan purkaminen alkamassa

Vaikka kauppa on valmis, tontilla on vielä tekemistä. Vanhan kiinteistön purkaminen alkaa 10. kesäkuuta. Uusi piha on valmiina elokuussa. Elokuussa marketin pihalle tulee sähköautoilijoiden kaipaamia sähköautojen latauspisteitä neljä, joista kaksi on suurtehoisia.

Ennen purkutyön ja pihan valmistumista käytössä ovat väliaikaiset liikennejärjestelyt. Kauppaan kuljetaan aluksi Halpahallin ja Keskusgrillin välistä.

Uuden kaupan rakentaminen, vanhan purkaminen ja pihan tekeminen maksavat Arinalle noin 7,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on suurin kaupan alan investointi Ranualle pitkään aikaan.

Katso alta kuvagalleria avajaispäivän aamun hetkistä.

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Eläinpuiston ympäristöön ideoitiin monenlaista: Suojoogaa, hyttysreitti, saunamaailma, sukellusvenemajoitus…

Seuraava
Seuraava

Ranua saa kesäfestarit – The Book Bar Pop raikaa heinäkuussa