Ranuan uusi päiväkoti nousi harjakorkeuteen

Ranuan uusi päiväkoti on noussut harjakorkeuteen. Harjannostajaisia vietettiin torstaina 14. syyskuuta.

Hirsiseen rakennukseen tulee päiväkoti 90 lapselle. Rakentamistyöt ovat sujuneet aikataulussa ja ilman suurempia ongelmia.

Kiitos kuntapäättäjille rohkeasta päätöksestä rakentaa uusi päiväkoti. Päättäjät halusivat, että päiväkotia voidaan laajentaa tulevaisuudessa. Investointi on osa kuntastrategiaan kirjattua tavoitetta kasvattaa kunnan väkilukua, sivistystoimenjohtaja Juha Siitonen totesi harjannostajaistilaisuuden aluksi.

Paikalla oli pääurakoitsijan, aliurakoitsijoiden ja suunnittelijoiden lisäksi kuntapäättäjiä ja viranhaltijoita.

Olemme olleet monta vuotta epäkäytännöllisissä tiloissa ja väistötiloissa. Toivomme uusista tiloista ja pihasta toimivia ratkaisuja, varhaiskasvatusjohtaja Katja Paakki kertoi.

Kaikki odottavat innolla, että saamme terveet ja toimivat tilat ranualaisille lapsille, kunnanjohtaja Tuomas Aikkila lisäsi.

Mikko Kurtti esittelee työmaata päiväkodin henkilökunnalle.

Pääurakoitsija kehuu kuntaa

Pääurakoitsijana on Rakennusliike M. Kurtti Oy.

Rakennusliike M. Kurtti Oy on yli 60-vuotias rakennusliike, mikä alkaa olla harvinaista Suomessa. Yrityksen perusti Mauno-isä, kertoi toimitusjohtaja ja yrittäjä Mikko Kurtti.

Päiväkoti on kemiläisen rakennusliikkeen kolmas kohde Ranualla ja toinen Ranuan kunnan kohde.

Olemme tehneet aiemmin Kuhan koulun liikuntasalin laajennuksen ja saneerauksen sekä alkuperäisen S-Marketin kiinteistön. Ranualaisten kanssa on mukava olla tekemisissä. Kunnan kanssa asiointi on sujunut joustavasti.

Kurtin mukaan suurin osa päiväkotia rakentavista on lähistöltä. Esimerkiksi sähköurakoitsija on Ranualta ja LVI-urakoitsija Simosta.

Rakennusliike M. Kurtti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kurtti.

Liikuntasali myös iltakäyttöön

Myös päiväkodin henkilöstö on osallistunut uuden päiväkodin suunnitteluun alusta asti. Päiväkodin työntekijöitä kävi työmaalla torstaina varhaiskasvatusjohtaja Katja Paakin johdolla. Pääurakoitsijan edustaja Mikko Kurtti esitteli tuhannen neliömetrin kokoista rakennusta ja kertoi, että henkilökunta voi vaikuttaa vielä esimerkiksi sisätilojen väreihin. Kurtti kertoi myös, että vaikka rakennus valmistuu ajallaan huhtikuussa, pihatyöt tehdään ensi kesänä.

Päiväkodin oman käytön lisäksi noin 60 neliön kokoinen liikuntasali on tulossa myös ulkopuoliseen käyttöön iltaisin.

Siellä voidaan harrastaa esimerkiksi tankotanssia, joogaa ja meditointia, Juha Siitonen kertoi.

Uusi päiväkoti valmistuu huhtikuussa 2024. Sen kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa.

Päiväkoti valmistuu nykyisen päiväkoti Kanervikon naapuriin kirkonkylälle. Kanervikon vanhat tilat aiotaan remontoida eskareille ja viskareille eli 5-vuotiaille esiopetuksessa oleville.

Henkilökuntaa on kuultu suunnittelun alkuvaiheesta lähtien ja he saavat vaikuttaa myös rakentamisen viimeisiin yksityiskohtiin.
Uusi päiväkoti valmistuu huhtikuussa 2024. Pihatyöt tehdään kesällä 2024.
Paikallislehti Kuriirin päätoimittaja Pasi Kalliokoski haastattelee varhaiskasvatusjohtaja Katja Paakkia uudesta päiväkodista.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Peräpohjolan Leaderin tukea ei voi saada enää mökkien rakentamiseen – tukea saatavilla silti moneen tarkoitukseen

Seuraava
Seuraava

Jarcrac laajentaa jälleen – halli saa 300 neliötä lisää tilaa