Arto ja Annukka Kukkosesta Ranuan vuoden maatalousyrittäjät

Arto ja Annukka Kukkonen on valittu Ranuan vuoden 2022 maatalousyrittäjiksi. Yrittäjapariskuntaa kuvaillaan positiivisiksi, ahkeriksi ja tunnollisiksi.

Pihlajan tilalla Raiskiossa Simojokivarressa tuotetaan maitoa. Nautoja on noin 30, joista lypsylehmiä noin 20. Sonnivasikat menevät välitykseen.

Arto osti tilan vanhemmiltaan yhdeksän vuotta sitten. Annukka on maatilan tyttöjä eli karjanhoito sekä asuminen maatilalla ovat hänelle tuttua.

Arto ja Annukka Kukkonen pitävät Pihlajan tilaa Raiskiossa.

Tila on hyvä esimerkki siitä, että pienemmälläkin tilalla saa toimeentulon. Tuotantorakennukset pidetään hyvässä kunnossa. Taitoa korjata ja kunnostaa paikkoja löytyy omasta takaa.

Uutta peltoa on hankittu raivaamalla. Tavoitteena on, että rehu pystytään tekemään eläimille omalta pellolta. Pellot ovat hyvässä kasvukunnossa.

Arto Kukkonen kertoo, että tilanpito vaatii paitsi työtä, myös kärsivällisyyttä. Hän kiistää, että tulevaisuus pelottaisi, vaikka kaikki hinnat ovat nousseet.

– Jos homma ei kannata, pitää lähteä muihin hommiin, Arto toteaa.

Vuoden maatalousyrittäjän valitsi MTK-Ranua ry:n hallitus. Palkitsemistilaisuus pidettiin Arctic Guesthouse & Igloosilla torstaina 1. joulukuuta.

MTK-Ranuan puheenjohtaja Olli Niemelä onnittelee pariskuntaa.
Ranuan kunta ottaa ensi vuonna käyttöön uuden tuen, kalkitsemisavustuksen. Se on tarkoitettu maanviljelijöille ja poronhoitajille. Asiasta kertoi kunnanjohtaja Tuomas Aikkila, joka toi kunnan tervehdyksen. Tuomaksen vasemmalla puolella maaseutusihteeri Tarja Väärälä.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Ranuan Hevospalvelut odottaa matkailun ennätystalvea

Seuraava
Seuraava

Ranuan vuoden yrittäjäksi valittiin Tarmo Ojala