Ranualainen Pohjois-Suomen Biokaasu Oy jatkoon Vuoden kasvuyritys -kisassa

Kasvu Openin Kasvupolku-ohjelmien tavoite on sparrata yritysten liiketoimintaa, ratkaista yrittäjien kasvuhaasteita ja tehostaa verkostoitumista. Yritysten sparrausprosessi on edennyt valtakunnalliseen vaiheeseen. Kuluvan vuoden aikana 14 eri kasvupolku-ohjelmaan osallistuneiden yli 200 yrityksen joukosta on valittu TOP 60 -yritysjoukkoon lupaavimmat kasvajat, jotka kisaavat Vuoden kasvuyritys -tittelistä.

Lapin Kasvupolku -sparrausohjelmaan osallistuneista ranualaisista yrityksistä jatkoon pääsi Pohjois-Suomen Biokaasu Oy. Pohjois-Suomen Biokaasu Oy on 21 maatilan omistama yritys, jonka tarkoituksena on tuottaa liikennebiokaasua biomassoista eli lehmänlannasta ja ruohosta. Tehtaan rakentaminen on alkamassa. Maatilat sijaitsevat Ranualla, Simossa ja Pudasjärvellä.

– Jatkoon pääseminen noin suuresta ja vaikuttavasta porukasta tuli itselleni hieman yllätyksenä. Polku Kasvu Openissa on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa jo tähän mennessä. Odotukset finaalin sparrauksilta ovat korkealla, sanoo toimitusjohtaja Mika Impiö Pohjois-Suomen Biokaasu Oy:stä.

TOP 60 -yritykset siirtyvät seuraavaksi arvioitavaksi valtakunnalliselle tuomaristolle, joka käy läpi yritysten kasvusuunnitelmat ja potentiaalin. Tuomaristo kaventaa joukon kymmeneen yritykseen, jotka jatkavat kisaa Vuoden kasvuyritys -tittelistä. TOP 10 julkaistaan 17.10.2024 ja kisan voittaja 31.10.2024.

Yhtenä Kasvu Openin kumppanina Ranuan kunta mahdollisti ranualaisten yritysten maksuttoman osallistumisen Kasvu Openin sparrauksiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä siitä, että Pohjois-Suomen Biokaasu Oy on päässyt jatkoon. Vaikka se on nuori yritys niin näemme sillä erittäin vahvan tulevaisuuden vihreän energian tuottajana, toteaa kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö Business Ranuasta.

Kasvu Openin verkkosivut löydät täältä.

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Biokaasulaitoksen rakentaminen etenee vauhdilla

Seuraava
Seuraava

Blogi: Ideat innovaatioiksi ja kasvua yrityksellesi – TKI-lähettiläs apunasi maksutta