Ranuan Seudun Matkailu Oy siirtyy yhden brändin alle – Ranua Zoo on nyt Ranua Resort

Ranuan eläinpuistoa ja muuta matkailutoimintaa pyörittävä Ranuan Seudun Matkailu Oy on vaihtanut brändinsä eli tuotenimensä. Aiemmin brändi oli Ranua Zoo, kun nyt se on Ranua Resort. Resort tarkoittaa lomakohdetta.

Toimitusjohtaja Johanna Koivunen perustelee brändin muuttamista toiminnan laajentumisella.

– Kun yhtiö perustettiin 39 vuotta sitten, oli vain Ranuan eläinpuisto. Sen jälkeen yhtiön palvelupaketti ja liiketoiminnat ovat laajentuneet. Meillä on yhä eläinpuisto, mutta myös lomakylä, lasi-iglut, kaksi leirintäaluetta, ravintola ja aktiviteetteja. Olemme paljon muutakin kuin eläinpuisto.

Yhtä brändiä perustellaan myös sillä, että se helpottaa myyntiä ja auttaa sekä asiakkaita että matkanjärjestäjiä.

– Tähän asti kaikella meidän liiketoiminnalla on ollut eri brändit ja brändäys on ollut sekalaista. Asiakkaan on ollut vaikea mieltää, että näiden takana on sama yhtiö. He ovat voineet soittaa, että kenen se mökkikylä on toisella puolella eläinpuistoa tai kenen lasi-iglut ovat järven rannalla.

Yhtiön tuotteilla on ollut useita verkkosivuja, joiden päivittäminen eri kielille on myös aikaa vievää. Nyt tämä ongelma poistuu, kun sivuja tulee vain yksi. Uudet verkkosivut on avattu alkuviikosta.

Yhtiön somekanavat eli Facebook ja Instagram ovat vaihtaneet jo nimeä. Muutos näkyy aikanaan myös muualla.

Ranuan eläinpuiston sivujen ilme ja sisältö julkaistiin tällä viikolla.

Muutoksia pienin askelin

– Muutos näkyy pikkuhiljaa, kun vaihdetaan pihapiirin kylttejä ja työvaatteita. Resurssien ja luonnon säästämiseksi emme laita kerralla kaikkea maana tasalle ja uusiksi, vaan pienin askelin tämä näkyy myös katukuvassa, Koivunen lupaa.

Brändiuudistusta on ollut tekemässä kuopiolainen mainostoimisto Talentree. Sama yhtiö on ollut loihtimassa Ranuan Seudun Matkailu Oy:n yhteismarkkinoinnin ilmettä.

Kesä on ollut viime vuosina melkoisen vilkasta aikaa Ranualla, kun suomalaiset ovat matkanneet koronan vuoksi runsaasti kotimaassa.

– Jännityksellä odotetaan, millä tavalla maailmantilanne on muokannut markkinaa. Vaikuttaako polttoaineiden hinnannousu kesäturistien liikkumiseen? Odotamme kuitenkin, että asiakkaat löytävät meidät, mutta vielä on vaikea ennustaa tarkemmin. Lisäksi nyt pääsee helpommin ulkomaille, sekin voi vaikuttaa.

Toimitusjohtaja Johanna Koivunen odottaa jännityksellä kesää.

Monipuolista kesätekemistä Ranualla

Kesäksi matkailuyhtiöllä on tarjota monenlaista uutta.

– Eläinpuistossa hirvieläimillä on syntynyt vasoja ja helmipöllöillä poikanen. Kotieläinpiha on avattu ja lokariautot viihdyttävät pieniä kuskeja. Ravintolan listaa on uusittu. Igluilla on kesäkahvila ja sieltä saa Kakkupirtin tuotteita. Meillä on vuokrattavana sup-lautoja ja fatbikeja. Ranualta löytyy monipuolista kesätekemistä, Koivunen mainostaa.

Kesän jälkeen edessä on eläinpuiston odotettu peruskorjaus. Remontin aikana uusitaan vesi- ja jätehuoltoa, rakennetaan uusi rehukeittiö ja poroaitaus sekä peruskorjataan jääkarhualue. Yhtiön omistama Ranuan kunta on myöntänyt takauksen yhtiön peruskorjauslainalle. Parhaillaan urakan tarjouskilpailu on menossa ja työt on tarkoitus päästä aloittamaan syksyllä.

Jääkarhun kotipaikka remontoidaan.

Teksti: Perttu Ruokangas

Kuvat: Ranua Resort/Ranua Zoo ja Perttu Ruokangas

Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Hillauutisia: Hilla kypsyy nopeasti Ranualla – osa on jo raakileena

Seuraava
Seuraava

Barometria ja kuntastrategiaa perkattiin aamukahveilla Kerkässä