Kunnanjohtaja vieraillut yli 30:ssa yrityksessä Ranualla

Ranualla on tehty yli vuoden verran ruohonjuuritason elinkeinopolitiikkaa vierailemalla yrityksissä kunnanjohtaja Tuomas Aikkilan johdolla. Aikkila aloitti virassaan syyskuussa 2021 ja halusi kyläillä kaikissa Ranualla toimivissa yrityksissä. Ensimmäiset vierailut tehtiin lokakuussa 2021.

– Kunnanjohtajana minun on hyvä tietää, miten yrityksillä menee ja mitä he toivovat kunnalta. Se auttaa meitä palvelemaan yrityksiä entistä paremmin, Aikkila kertoo.

Ensimmäisen vuoden aikana kunnanjohtaja ja kunnan elinkeinotoimi Business Ranua ovat vierailleet 34 yrityksessä. Mukana on ollut niin yhden hengen yrityksiä kuin kymmeniä ihmisiä työllistäviä isoja yhtiöitä kuten Veke, Ranuan Tarvikekeskus Oy ja MK Core Drilling Oy.

Tuomas Aikkila oli nuorena töissä liimapuutehtaalla ja halusi verestää muistojaan AS Wood Oy:n tehtaalla.

Vierailuista tietoa someen

Jokaisesta vierailusta on tehty päivitys Business Ranuan Facebookiin ja Instagramiin. Kuvissa on nähty kunnanjohtaja muun muassa auttamassa lehmän hoidossa, jakamassa ruokaa, lajittelemassa rimoja liimapuutehtaalla ja askartelemassa poronnahkaista pussia.

Lisäksi kaikki halukkaat yrittäjät on haastateltu laajempaan verkkoartikkeliin Business Ranuan sivuille.

Yritysvierailuista ja niistä tiedottamisesta on saatu paljon myönteistä palautetta niin yrittäjiltä, kuntalaisilta kuin muilta kunnan asioita seuraavilta. Ranualla on selvästi pöhinää. Yritysvierailut ovat näkyneet myönteisesti myös Suomen Yrittäjien kuntabarometrissä, joka on suunnattu paikallisille yrittäjille.

Kotihoiva Hilla Oy:n käynnillä kunnanjohtaja pääsi jakamaan ruokaa. Edessä Juha Karttunen.

Vierailuja riittää moneksi vuodeksi

Yritysvierailut jatkuvat edelleen.

– Tarkoitus on käydä kaikissa toiminnassa olevissa yrityksissä Ranualla, joten meillä on vielä monta vuotta vierailuja edessä, Aikkila virnistää.

Ranualla on viime viikkoina tehty uutta elinkeino-ohjelmaa. Yrittäjien lisäksi ohjelman teossa on mukana laajasti muita sidosryhmiä, esimerkiksi pankkeja, oppilaitoksia ja viranomaisia. Elinkeino-ohjelma hyväksytään valtuustossa joulukuussa.

MK Core Drillingin yrittäjät Marko, Mika ja Markku Kehusmaa esittelevät yrityksen toimintaa. Kunnanjohtajan lisäksi kuulolla on kehittämispäällikkö Mikko Pöykkö.
Perttu Ruokangas

Ranuan kunnan ja Business Ranuan viestintäkoordinaattori

Edellinen
Edellinen

Kahdeksan haki Ranuan kaivoskoordinaattoriksi

Seuraava
Seuraava

Majoittaja, oletko rekisteröitynyt ympäristöterveydenhuollon rekisteriin?